logo

kolacja "Ryba do syta"

22 września

22 września (sobota), rozpoczęcie o godz. 18.00

zapraszamy do Gospody 8 Ryb na kolację w ramach Dni Karpia

"Ryba do syta"

Kolacja w formie bufetu szwedzkiego.
W trakcie kolacji przeprowadzimy konkurs. 

 

MENU

 

Dania konkursowe (serwowane talerzowo):

  • Pasztecik z karpia podawany na cieście francuskim
  • Zupa rybna ze szpinakiem, podpiekanym sumem i kluseczkami
  • Szczupak podany z sosem maślano-cytrynowym, szparagami i puree z marchwi

 

Przystawki (serwowane w bufecie):

  • Terrina z amura
  • Bruschetta z paprykarzem z karpia
  • Gravlax z jesiotra
  • Wędzony jesiotr z serkiem i kaparami podawany na grillowanych ziemniakach
  • Tatar z suma podawany na kruchym, słonym cieście
  • Mini fishburgery

 

Dania główne (serwowane w bufecie):

  • Karp pieczony z masłem i pieprzem cytrynowym
  • Smażone pierogi z karpiem, kapustą i pieczarkami
  • Amur w sosie kaparowo-ogórkowym z puree z ziemniaków
  • Lin pieczony z masłem czosnkowym i ziołami
  • Jesiotr a’la stroganov

 

Dodatki (serwowane w bufecie):

  • Ziemniaki gratin z serem pleśniowym
  • Cząstki ziemniaków pieczone w ziołach
  • Risotto z grzybami leśnymi i szalotką

 

Sałatka (serwowana w bufecie):

  • Sałatka z wędzonym karpiem, serem pleśniowym i winogronem podana na liściach cykorii

 

Desery (serwowane w bufecie):

  • Mini torcik z kremem mascarpone i czekoladą
  • Tradycyjna szarlotka
  • Tartaletki z kremem waniliowym i owocami
  • Sernik z musem z owoców leśnych
  • Tiramisu z czekoladą i malinami

 

Napoje (serwowane w bufecie):

  • kawa
  • herbata
  • woda mineralna

 

NAGRODY KONKURSOWE

  • voucher do Gospody 8 Ryb o wartości 100 zł,
  • voucher do hotelu Naturum,
  • kosz lokalnych produktów,
  • pakiet lokalnych piw Nepomucen,
  • pakiet lokalnych win z winnicy De Sas,
  • gadżety

 

Harmonogram:

18.00     rozpoczęcie kolacji

18.15     serwis dań konkursowych

20.00     losowanie nagród

22.00     zakończenie kolacji

 

 
 
REGULAMIN IMPREZY >>

STAWY MILICKIE SA

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

(+48) 71/ 38 32 482

fax: (+48) 71/ 38 47 110 (wew. 25)

mail: biuro@stawymilickie.pl

NIP: 916-13-88-540

BIURO

Sułów, ul. Kolejowa 2

(I piętro, Bank Spółdzielczy)

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 38 47 110

BIURO WE WROCŁAWIU

Rynek 58, III p.

50-116 Wrocław

HOTEL NATURUM

Ruda Sułowska 20

56-300 Milicz

tel.: (+48) 71/ 75 90 888

tel.: (+48) 534 964 120

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

GOSPODA 8 RYB

tel.: (+48) 534 964 120

WYCIECZKI, FOTOSAFARI

tel.: (+48) 71/ 759 08 88

DZIAŁ SPRZEDAŻY
HOTELU NATURUM

mail: rezerwacje@stawymilickie.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © Stawy Milickie SA 2008-2015